• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Italië wipt titelverdediger Argentinië en ontmoet België in Daviscup

  Fognini trok na een slijtageslag aan het langste eind.

  Italië is de tegenstander van België in de kwartfinales van de Daviscup. Italië veroverde vandaag het beslissende punt tegen bekerhouder Argentinië. Het duel met de Belgen staat van 7 tot 9 april op het programma.

  Italië had vrijdag een 0-2-voorsprong te pakken in het hol van de leeuw, maar de Argentijnen gaven zich in Buenos Aires niet zomaar gewonnen. Zaterdag wonnen ze het dubbelspel en zondag sleepte Carlos Berlocq na een intense vijfsetter een beslissend duel uit het vuur.

  Die wedstrijd kon pas vandaag op het Argentijnse gravel afgewerkt worden, aangezien de zon gisteren geen overuren wilde maken. Fabio Fognini kon vandaag na meer dan 4 uur de klus klaren tegen Guido Pella: 2-6, 4-6, 6-3, 6-4 en 6-2.

  In de kwartfinales ontmoet Italië België, dat afgelopen weekend Duitsland vloerde. Het duel zal van 7 tot 9 april in ons land gespeeld worden. De laatste onderlinge ontmoeting dateert van 2000, toen de Belgen met 1-4 in Venetië wonnen.

  "Dit is een haalbare kaart en een mooie affiche"

  "Dit is goed nieuws, al zag het er eerst niet naar uit dat Italië onze tegenstander zou worden", verklaart kapitein Johan Van Herck. "Het was zenuwslopend om de wedstrijd te volgen. Op verplaatsing tegen Argentinië of thuis tegen Italië, dat is een groot verschil."

  "We mogen heel blij zijn. Dit is een haalbare kaart en een mooie affiche, we zijn zeker niet kansloos. Ik hoop dan ook op een heksenketel."

  "Ik heb veel reacties gekregen na ons duel met Duitsland. Begin april willen we de spanning van de Daviscup opnieuw overbrengen op het publiek. We zullen in ieder geval ons best doen. Voor de ondergrond heb ik al een idee. Maar ik zal eerst nog alle spelers contacteren, ook David Goffin."