• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Einde seizoen voor Verschueren: gebroken rib en open kniewonde na valpartij

  De knieblessure van Jolien Verschueren.

  Veldrijdster Jolien Verschueren (26) mist de laatste crossen van het seizoen. Verschueren kwam gisteren in de Superprestige van Hoogstraten drie keer ten val en hield enkele lelijke blessures over aan die valpartijen. "Hopelijk heb ik nu alle tegenslag achter de rug."

  Jolien Verschueren won dit seizoen de Koppenbergcross en werd op het BK 4e. Gisteren beleefde Verschueren een baaldag in Hoogstraten, waar ze tijdens de Superprestige-veldrit drie keer ten val kwam.

  Verschueren hield een gebroken rib en meerdere gekneusde ribben over aan haar valpartijen. Ze heeft ook een open kniewonde. Ondanks alle pech bereikte Verschueren gisteren toch nog de finish.

  "Om een mogelijke klaplong te vermijden, is een week platte rust verplicht", reageert haar ploeg Telenet-Fidea. Haar seizoen is dus afgelopen en Verschueren mag ook een week haar job als kleuterleidster niet uitoefenen.

  "Dit is tekenend voor mijn seizoen met enkele ups, maar vooral veel downs", reageert Verschueren. "Ik wou mijn goede resultaten van vorig jaar evenaren, maar door veel pech is dat niet gelukt. Nu richt ik me op volgend jaar. Hopelijk heb ik nu alle tegenslag achter de rug."

  Verschueren deelde een foto van haar kniewonde op Twitter