• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Barry: "Blijf bij Everton, Romelu, dan halen we samen de CL"

  Kunnen Lukaku en Barry samen nog veel goals vieren?

  Met zijn 4 goals tegen Bournemouth bewees Romelu Lukaku nog maar eens dat hij het niveau van Everton stilaan ontgroeid is. Toch hoopt ploegmaat Gareth Barry dat hij de club trouw blijft. Samen kunnen ze immers bewerkstelligen wat Lukaku wil: prijzen winnen.

  In interviews steekt Romelu Lukaku nooit onder stoelen of banken dat hij zijn kunstjes wil tonen op het hoogste niveau. Hij lijkt dan ook aan zijn laatste maanden bij Everton bezig, al hoopt ploegmaat Gareth Barry dat hij toch blijft.

  "Ik ben zeker dat Romelu al met het bestuur over de toekomst van de club gepraat heeft. Als je kijkt naar de transfers van de voorbije maanden, dan weet je dat we er alles aan doen om in de CL te geraken."

  "Je moet soms een beetje geduld hebben", zegt Barry over de 23-jarige Lukaku. "Als Romelu bij ons blijft, kunnen we de CL halen."

  "Hij is zo verbeten om beter te worden"

  Romelu Lukaku scoorde al 58 goals voor Everton in de Premier League, eentje minder dan recordhouder Duncan Ferguson.

  "Ik denk niet dat ik ooit een speler ben tegengekomen die zoveel honger heeft naar doelpunten", zegt Barry, die onder meer samenspeelde met Agüero, Tevez, Collymore en Yorke.

  "Hij is zo verbeten om beter te worden. Hij is al een geweldige afwerker, maar daar laat hij het niet bij. Hij werkt altijd bijzonder hard."

  "Die mentaliteit heeft hem al heel ver gebracht, zeker als je bekijkt dat hij nog altijd maar 23 is - wat vaak vergeten wordt."

  "Er is nog altijd ruimte tot verbetering, maar hij heeft de persoonlijkheid en het karakter om dit te blijven najagen. Hij heeft de honger om nog meer records te breken."