• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "We krijgen foto's en felicitaties voor God Hugo"

  Sven Vandenbroeck met Christian Bassogog, de beste speler van het toernooi.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Sven Vandenbroeck zit in de zevende hemel. Samen met Hugo Broos is hij de architect van het Kameroense succes op de Afrika Cup. "De verdienste van Hugo is erg groot", vertelt de oud-speler van Lierse en KV Mechelen vanuit Gabon.

  "Beker, beste speler en beste defensie"

  Kameroen verschalkte Egypte gisteravond in de finale met een doelpunt van Aboubakar in de 88e minuut (2-1). "Op het moment van die actie schuif je naar het puntje van je stoel. Wanneer die bal binnengaat, vergeet je alles. In een waas ren je het veld op", getuigt assistent-bondscoach Sven Vandenbroeck.

  "Voor ons is dit echt een prachtprestatie. Toen we die voorselectie bekendmaakten in september zeiden meteen 7 jongens af. We hebben 7 reserven opgeroepen."

  "Die waren hypergemotiveerd, geëngageerd en geconcentreerd. Met die groep zijn we gegroeid in het toernooi. We hebben toplanden uitgeschakeld en we zijn de Afrika Cup geëindigd met de beker, de beste speler (Christian Bassogog, red) en de beste defensie."

  "God Hugo"

  "Op tactisch vlak hebben we iets neergezet", gaat Sven Vandenbroeck voort. "We hebben de ploeg discipline bijgebracht. Op het veld hebben we een systeem geïntroduceerd. Dat blijkt allemaal te werken. De verdienste van Hugo is erg groot."

  "We krijgen foto's en felicitaties uit Kameroen voor "God Hugo". Dat is een heel mooi moment voor hem. De voorbije jaren kwam hij niet meer aan de bak in België."

  "Voor bus liggen"

  "Ze hebben ons verhalen verteld van 2002. Als we die mogen geloven, wordt het enorm", voorspelt Sven Vandenbroeck.

  "Iedereen gaat zich voor de bus leggen om foto's en selfies te maken. Iedereen gaat ons aanspreken en aan onze mouw trekken."

  Video player inladen ...