• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Niet Jankovic, maar Renard en Van Buyten moeten weg bij Standard"

  "Het gezicht van Van Buyten is een studie waard."

  Door de beroerde resultaten is iedereen bij Standard loslopend wild. In Extra Time werd gepleit voor een tabula rasa, terwijl in RTBF-tegenhanger La Tribune kwam Olivier Renard zich verdedigen. De sportief directeur stak er ook de hand in eigen boezem.

  Na de 0-3 tegen Kortrijk wordt op iedereen geschoten bij Standard: coach Aleksandar Jankovic, technisch directeur Olivier Renard en raadgever Daniel Van Buyten staan allemaal in de wind.

  "Het is een ramp, totale chaos", zegt Marc Degryse in Extra Time. "Iedereen dacht dat het na Roland Duchâtelet alleen maar beter zou gaan, maar ondanks het bekersucces is het weer een puinhoop. Ik heb te doen met voorzitter Venanzi."

  Er wordt gevreesd voor de toekomst van Jankovic bij de club, maar voor Jan Mulder zijn er anderen die meer schuld dragen. "Vooral het bestuur. Die club wordt slecht geleid, veel erger dan welke trainer ooit."

  "Die mensen moeten weg, Renard en Van Buyten. Dat gezicht van een Van Buyten is trouwens ook wel een studie waard. Je zal niet tot vrolijke resultaten komen. Een vervelende, ijzeren-heinige, in beton gegoten ambtenaar."

  Renard: "Ben het niet altijd eens met Van Buyten, maar respecteer hem wel"

  Bij de RTBF kwam Olivier Renard zijn beleid verduidelijken, al gaf hij ook wel toe dat hij zelf geen perfect parcours heeft gereden.

  "We hadden in de zomer bijvoorbeeld geen 6 spelers op de laatste dag van de transferperiode mogen halen. Niet vanwege die spelers, maar omdat je de coach hierdoor verplicht om met een groep van 35-36 spelers te werken."

  "Als 2/3e van je groep nooit aan spelen toekomt, dan neemt het negatieve snel de bovenhand en wordt het moeilijk voor een coach om zijn boodschap over te brengen."

  Over zijn relatie met Van Buyten en diens rol in de club zei Renard het volgende: "Ik ben sportief directeur bij Standard. Ik ben geen scout en ook geen secretaris. Ik probeer zo goed mogelijke spelers te halen."

  "Maar Van Buyten heeft natuurlijk ook zijn contacten. We zijn het niet altijd eens, maar uiteindelijk hakt de voorzitter de knoop door. Daniel is de rechterhand van de voorzitter, ik ben de sportief directeur. Daniel en ik kennen elkaar al lang. We hebben respect voor elkaar."

  VIDEO: Het panel van Extra Time over de crisis bij Standard

  Video player inladen ...