• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  6 opvallende sportmomenten die u afgelopen weekend heeft gemist

  Ook deze sportfiguren stalen afgelopen weekend de show.

  Er zijn wel altijd enkele sportprestaties die verdrinken in een tjokvol weekend waarin België Duitsland sloopte in de Daviscup, Mertens en Lukaku samen 7 keer scoorden en Van der Poel 2 keer op een rij heerste in het veld. We zetten 6 andere opmerkelijke sportfeiten op een rijtje die u afgelopen weekend waarschijnlijk ontgaan zijn.

  Van kaartenvanger tot zorgzame vader

  Een verterend beeld, Fernandinho die met dochtertje Mariana in zijn arm een selfie neemt. De Braziliaan van City vierde de 2-1-zege tegen Swansea met zijn één week jonge spruit. Een zorgzame papa, die Fernandinho. In schril contrast met zijn gedrag op het voetbalveld. Fernandinho slikte dit seizoen 3 rode kaarten in een tijdsbestek van 6 matchen. Is hij door "zijn kleine prinses" tot inkeer gekomen?

  Belg koning te rijk in prestigieuze strandrace

  Er zijn meer Belgen dan enkel Neuville en Vandoorne die het mooie weer maken in de gemotoriseerde sporten. Motorcrosser Daymond Martens snelde gisteren naar winst in de prestigieuze strandrace in Le Touquet. Onze 21-jarige landgenoot klopte in Noord-Frankrijk topfavoriet Van Beveren (een Fransman). Een prestatie die Martens een pagina aandacht opleverde in L'Equipe.

  Hermans pronkt op podium naast Quintana

  Nairo Quintana won al de Giro en de Vuelta en stond al 3 keer op het Tour-podium. In de Ronde van Valencia werd de Colombiaan zowaar geflankeerd door een Belg. Ben Hermans strandde in het eindklassement op 13 seconden van Quintana. Een foto om in te kaderen.

  "Jongen" wint voor het eerst in 39 matchen

  De match tussen Crystal Palace en rode lantaarn Sunderland ging de wereld rond omdat Sunderland 3 keer scoorde in 5 minuten. Maar het verhaal van Jack Rodwell is misschien wel nog indrukwekkender. De 25-jarige Sunderland-speler won voor het eerst in 39 matchen een Premier League-match waarin hij gestart was. "Je bent nu geen jongen meer", zei Sunderland-coach Moyes tegen Rodwell.

  Conceiçao wil geen handjes schudden

  11 jaar geleden is het al dat Sergio Conceiçao spuwde op Stijn Meert. De Portugees van Standard kreeg toen rood, waarna hij zijn truitje in het gezicht van scheidsrechter Vervecken duwde. Ook in Frankrijk blonk Nantes-coach Conceiçao afgelopen weekend uit in onsportief gedrag. Na een nederlaag dit weekend wou Conceiçao geen handjes schudden met de Nancy-coach. "Omdat Nancy geen voetbal speelt", zei Conceiçao.

  Technisch directeur Wijsmans is het nog niet verleerd

  Door de blessuregolf bij Maaseik moest Wout Wijsmans (39) afgelopen weekend opdraven tegen Antwerpen. Wijsmans sloeg drie keer op, bij zijn derde poging sloeg hij net geen ace. Opvallend, want Wijsmans ging na de verloren titelstrijd tegen Roeselare (foto) met pensioen om technisch directeur te worden bij Maaseik.