• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Herck: "Een gevoelige snaar geraakt bij Darcis en dat heeft gewerkt"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  België heeft zich ten koste van Duitsland geplaatst voor de kwartfinales van de Daviscup. "Ons collectief heeft het verschil gemaakt", klinkt het bij kapitein Johan Van Herck en "Mister Daviscup" Steve Darcis.

  Johan Van Herck stond te glimmen van trots na de beslissende zege van Steve Darcis. "Dit is een onverwachte overwinning, maar we hebben er de hele week op gehamerd dat niks onmogelijk is. "Impossible is nothing" was onze leuze. Ik ben enorm trots. Dit is zó verdiend, voor iedereen", vertelt de coach van de Belgische tennismannen.

  Nochtans zag het er na de eerste set niet goed uit voor Darcis. "Ik voelde dat hij niet in zijn gewone doen was. Maar op dat moment moet je proberen om bij Steve een gevoelige snaar te raken", weet Van Herck.

  "Ik vertelde hem dat dit niet was waarvoor we naar hier gekomen waren. Ik vond hem heel negatief in het wedstrijdbegin. Ik zei: "Hiervoor ben jij niet Mister Daviscup. We gaan nu samen proberen om met een goeie attitude in de wedstrijd te komen." En dat is gelukt. Je voelde dat Steve in het hoofd van Zverev geraakte."

  "Dit is een overwinning van het collectief, daar ben ik 100 procent van overtuigd. Onze jongens willen heel diep gaan voor de ploeg en dat heeft het verschil gemaakt. Dit is voor ons veel belangrijker dan voor de Duitsers."

  David Goffin was er niet bij in Frankfurt. "Maar die andere gasten willen ook écht spelen voor hun land en ik ben ervan overtuigd dat David nu ook heel trots is. Iedereen weet nu dat we het iedereen moeilijk kunnen maken en dat moet vertrouwen geven. Voor de kwartfinales in april staat de deur opnieuw wagenwijd open voor iedereen."

  Darcis: "Wij zijn een ploeg, op en naast het veld"

  Steve Darcis deed zijn bijnaam Mister Daviscup eer aan door België het beslissende punt te bezorgen. "Fantastisch", lachte hij na zijn zege. "Dit is oververdiend."

  "We wisten dat het heel zwaar zou worden, zoals altijd in de Daviscup. Maar, zoals onze coach de hele week zei: "Impossible is nothing." Duitsland was favoriet. We moesten drie keer stunten. Zij hebben ons misschien wat onderschat."

  "Het publiek was uitzonderlijk en onze ploeg is geweldig. Wij komen allemaal heel goed overeen, zowel op als naast het veld. Duitsland is geen echte ploeg, wij wel. Dat heeft het verschil gemaakt."

  "Ik heb al mooie wedstrijden gespeeld in de Daviscup. Nu mogen we in april opnieuw aan de bak. Het zou leuk zijn om in België te kunnen spelen. Met ons vurige publiek zou dat magisch zijn."