• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lukaku: "De grootste talenten zullen opnieuw vertrekken bij Anderlecht"

  Romelu Lukaku scoorde dit seizoen al 12 keer.

  Everton verloor nog niet in 2017 en staat voorlopig op de 7e plaats. Ook Romelu Lukaku is goed op dreef met 12 doelpunten. Bij PlaySports en SkySports vertelt de Rode Duivel over zijn ambities, ex-club Anderlecht zijn vriend Anthony Vanden Borre. "Als hij dezelfde begeleiding gekregen had als ik, was dit allemaal niet gebeurd."

  Everton staat voorlopig op plaats zeven en maakt dus nog kans op een ticket voor de Europa League, maar een prijs pakken, zal ook dit seizoen niet lukken. "Dat is heel moeilijk", vertelt Lukaku. "Ik word deze zomer 24 en dan begin je wel eens na te denken over wat je moet doen."

  "Nu moeten we voor dat Europa League-ticket gaan. We moeten geloven in onze eigen kracht en mogen geen punten laten liggen. Of we ooit een trofee kunnen winnen? Dat zal de tijd uitwijzen. Ik concentreer me nu alleen op dit seizoen."

  Zelf scoorde Lukaku al 12 doelpunten dit seizoen. "Ik zit op schema. Ik hou van goals. Scoren is het beste gevoel ooit. Ik wil vooral mijn team helpen met mijn doelpunten." Droomt hij dan niet van de topschutterstitel? "Persoonlijke ambities moeten persoonlijk blijven. Maar ik ben goed op weg om ook mijn eigen doelen te bereiken."

  "Ik hoop vooral dat we na deze goeie maand eindelijk vertrokken zijn. We hebben ons moeten aanpassen aan de manier van spelen van de trainer, maar nu lijkt alles op zijn plaats te vallen."

  Romelu Lukaku over Anderlecht en Vanden Borre:

  ... Vanden Borre: "Ik hoop dat hij een comeback maakt. Hij was samen met Kompany een voorbeeld voor ons bij Anderlecht. Als hij dezelfde begeleiding had gekregen als ik, was dit allemaal niet gebeurd."

  ... Anderlecht: "De club trekt opnieuw te weinig de kaart van de jeugd. Youri Tielemans en Leander Dendoncker zijn er nog wel bij, maar ik ben honderd procent zeker dat zij deze zomer weg zullen zijn. Wie zijn dan de volgenden? Dat is voor mij de vraag. Als de club opnieuw zo weinig kansen geeft aan de jeugd, zullen de grootste talenten vertrekken. Op een gegeven moment hebben ze met ons ook de kaart van de jeugd getrokken en hoeveel titels hebben ze toen wel niet gepakt?"