• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Clubicoon Magic Johnson keert terug naar de LA Lakers als adviseur

  Johnson speelde zijn hele NBA-loopbaan voor de LA Lakers.

  De LA Lakers en Magic Johnson zijn opnieuw herenigd. De ex-topspeler, die vorig jaar zijn eretitel van vicevoorzitter verloor na controversiële tweets, zal de eigenaar van de club bijstaan. Johnson - goed voor vijf NBA-titels en drie MVP-trofeeën - moet de Lakers weer naar de top van de NBA helpen loodsen na een paar mindere seizoenen.

  Magic Johnson speelde het grootste deel van zijn carrière voor de Los Angeles Lakers, van 1979 tot 1991. In dat jaar kondigde hij aan dat hij HIV-positief was. Na een aantal comebacks zette hij in 1999 definitief een punt achter zijn carrière. De club gaf hem de eretitel van vicevoorzitter, maar trok die vorig jaar weer in na een aantal controversiële tweets van Johnson.

  Nu zijn de plooien weer gladgestreken. De 57-jarige Johnson zal Lakers-eigenaar Jeanie Buss bijstaan als adviseur op zakelijk en sportief vlak. "Iedereen kent mijn liefde voor de Lakers", zegt Johnson. "Ik zal er alles aan doen om hen weer naar hun plaats bij de topclubs van de NBA te loodsen." Dit jaar staat de teller van de 16-voudige NBA-kampioen op 17 overwinningen en 35 nederlagen.

  Magic Johnson in actie: