• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Van Buyten gaat voluit voor een trainersdiploma

  Momenteel werkt Van Buyten als adviseur bij Standard, in juni loopt zijn contract af.

  Wat is de toekomst van Daniel Van Buyten bij Standard? Zijn contract als sportief adviseur loopt in juni af en er lijken barsten in het huwelijk te komen. Kiest hij voor een job op het veld? Feit is alvast dat de ex-Rode Duivel bij de Belgische bond aan een trainerscursus begonnen is: hij volgt het integratieproject voor ex-profs.

  Bij de trainersschool van de bond bevestigen ze dat Van Buyten hen in oktober heeft gecontacteerd. Van Buyten volgt nu anderhalf jaar het C-B-A-trainersniveau in één traject.

  Daarna kan hij de Pro License aanvatten, wat nog eens een jaar en drie maanden in beslag neemt. Er gingen al langer stemmen dat de voormalige verdediger van Bayern München zich minder goed voelt in zijn huidige adviseursrol en een trainerscarrière ambieert.

  Einde verhaal bij Standard?

  Van Buyten, een ex-voetballer van Standard, trad in oktober 2015 toe tot het organigram rond de nieuwe voorzitter Bruno Venanzi. Als sportief adviseur moest hij meehelpen om de vurige club uit Luik weer naar de Belgische top te brengen.

  Met Yannick Ferrera als coach pakte Standard dat seizoen de beker, maar het mislopen van Play-off I werd de jonge coach zwaar aangerekend. Venanzi was pro, maar Van Buyten en sportief directeur Olivier Renard waren minder content. Ferrera mocht nog aan het seizoen beginnen, maar in september duwden Van Buyten en Renard hem naar de uitgang en kwam Aleksandar Jankovic.

  De Servische coach moet ook Play-off I halen, maar voorlopig lukt dat niet. Meer nog: Ferrera, die overnam van Jankovic bij KV Mechelen, staat voor Standard. De relatie tussen Renard en Van Buyten (foto) kwam ook onder druk te staan. Een contractverlenging lijkt zo ver weg. Ruilt Van Buyten straks zijn Luikse kantoor voor het veld elders?