• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Teambaas Everts wil met nieuwe motor weer successen behalen met Suzuki

  Stefan Everts houdt ondanks de nieuwe motor de druk nog wat af.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Over 3 weken start het WK motorcross in Qatar. Suzuki wacht al 10 jaar op een nieuwe wereldkampioen. Zal het dit jaar met de nieuwe motor lukken? "Ik wil er alles aan doen om voor de wereldtitel te gaan", zegt rijder Kevin Strijbos.

  Steve Ramon was in 2007 de laatste rijder die op een Suzuki-motor de wereldtitel mocht vieren. De afgelopen jaren was het vooral kommer en kwel, met een uitschieter zoals de GP-zege van Kevin Strijbos in België als uitzondering.

  Met een nieuwe motor hoopt Suzuki toch weer mee te kunnen doen voor de prijzen. Die motor is een jaar vroeger dan gepland klaar. Toch tempert teambaas Stefan Everts de verwachtingen.

  "Het is allemaal nog nieuw. Dit seizoen ligt de nadruk vooral op de ontwikkeling. Ik wil niet te veel druk leggen op de jongens. Wie weet komt er dan onverwachts een mooi resultaat uit."

  Dat mooie resultaat moet dan wellicht van Strijbos komen, die zelf brandend ambitieus is. "Dit zal een van mijn laatste jaren zijn", zegt de 31-jarige motorcrosser. "Ik wil er alles aan doen om toch voor de wereldtitel te gaan."

  "Als dat uiteindelijk dan een derde plaats is, dan is dat ook goed. Maar ik wil laten zien dat ik er nog altijd ben."

  Everts: "Nieuw model nodig om mee te kunnen met concurrentie"

  Video player inladen ...

  Strijbos: "We kunnen ons weer meten met de besten"

  Video player inladen ...

  Liam Everts (13): "Als ik slecht gereden heb, valt er woordje aan tafel"

  Video player inladen ...