• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Staatssecretaris Francken: "OHL verkopen aan Chinezen is waanzin"

  Francken heeft zijn liefde voor OHL nooit onder stoelen of banken gestoken.

  Theo Francken (N-VA) is niet alleen Staatssecretaris voor Asiel en Migratie en Administratieve Vereenvoudiging, hij is ook een fanatieke supporter van OH Leuven. In een opmerkelijke tweet verzet hij zich tegen de nakende Chinese overname van de tweedeklasser. Hij wil er dan ook alles aan doen om dit tegen te houden.

  Waarover gaat het?

  OH Leuven heeft een voorakkoord met een voorlopig nog onbekende Chinese investeringsmaatschappij. Dit akkoord betekent dat OHL enkel nog met deze groep zal onderhandelen over een overname. Deze onderhandelingen kunnen wel nog een tijdje aanslepen en eventueel zelfs nog afspringen. OHL moet ook nog groen licht krijgen van de stad Leuven.

  Ook partijgenoot en Leuvenaar Lorin Parys roerde zich op Twitter