• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lyon-doelman schrapt de naam van Saint-Etienne op zijn truitje

  Lopes (archief) heeft zich niet populair gemaakt.

  Zondag nemen Saint-Etienne en Lyon het tegen elkaar op, altijd een beladen duel. Lyon-doelman Anthony Lopes gooide nog voor die wedstrijd olie op het vuur met zijn truitje, maar biedt nu zijn excuses aan. "Ik wist niet dat het zulke properties zou aannemen."

  Saint-Etienne en Lyon liggen amper 60 kilometer uit elkaar. Onderlinge confrontaties tussen de twee ploegen zijn dan ook altijd beladen duels, waarbij de emoties hoog kunnen oplopen. Dit weekend is er nog een extra factor: bij winst nadert Saint-Etienne tot op 1 punt van Lyon in de strijd om de 4e plaats.

  Lyon-doelman Anthony Lopes wakkerde de rivaliteit dinsdag nog wat verder aan. Tijdens de wedstrijd tegen Marseille droeg hij, zoals de gewoonte is in de Coupe de France, een truitje zonder zijn naam, maar met zijn rugnummer.

  In dat rugnummer staan alle clubs vermeld die de beker al eens wonnen. Lopes had daarbij de naam van Saint-Etienne doorgestreept.

  Fans van Saint-Etienne waren razend en uitten hun ongenoegen op sociale media. De Portugese doelman heeft zich nu verontschuldigd. "Ik had niet gedacht dat dit zulke proporties zou aannemen", zegt hij in de Franse krant Le Progres.

  "De rivaliteit tussen de twee ploegen is buitengewoon en enkel hun fans begrijpen dat. Het spijt me als ik iemand gekwetst heb, dat was niet mijn bedoeling."

  De beelden die bij de fans van Saint-Etienne in het verkeerde keelgat schoten: