• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Karl Vannieuwkerke over Tiger Woods: "De oude Woods zal nooit meer terugkomen"

  "Woods heeft heel veel van zijn lichaam geëist."

  Tiger Woods heeft door rugpijn een kruis moeten maken over het restant van het golftoernooi in Dubai. Het sukkeldrafje van de vroegere vaandeldrager in het golf begint steeds meer pijn aan de ogen te doen. Komt het ooit nog goed met de 41-jarige Amerikaan?

  "Woods heeft al 1,5 jaar verloren door problemen met zijn rug", zegt golfcommentator Karl Vannieuwkerke. "Die problemen zijn intussen voorbij, alleen blijkt hij nu in Dubai niet klaar om een tweede ronde te spelen. Opnieuw door zijn rug, maar nu met een ander probleem."

  "Ik denk niet dat het een heel zware blessure is. Ik las dat hij last heeft van een lumbago. Als ze die eruit krijgen, zie ik hem vrij snel weer spelen."

  "Ik hoop wel niet dat Woods van blessure in blessure begint te sukkelen, want ik zou hem eens een heel seizoen aan het werk willen zien. Dan kunnen we ook concluderen wat hij nog waard is. Ik denk dat een goeie Woods rond de 50e plaats op de ranglijst kan hangen, maar ook niet hoger. En dat is al zeer optimistisch."

  Jarenlang viel aan de heerschappij van Woods niet te tornen. Maar toen hij lichamelijke klachten kreeg en hij ontrouw tijdens zijn huwelijk opbiechtte, zette het verval zich in.

  "Zijn comeback is niet succesvol geweest", zegt Karl Vannieuwkerke. "Het is plots bergaf gegaan en het is niet meer goed gekomen, op een zeldzame opflakkering na. De oude Tiger Woods zal niet meer terugkomen."

  "Hij speelt alleen nog uit liefde voor het spelletje, denk ik. Een golfcarrière kan sowieso langer duren dan een normale sportcarrière en Woods is met zijn 41 jaar nog relatief jong. Ik denk dat hij ergens hoopt om zich nog te kunnen meten met de besten, ook al zal hij nooit nog nummer 1 worden."

  "Sommige golfers gaan mee tot hun 50e, dus hoopt Woods misschien stiekem om bijvoorbeeld nog eens een major te winnen. Daar heeft hij er al 14 van gewonnen. Maar dat hoogtepunt is al een tijdje voorbij. Er werd in het verleden gezegd dat Woods het record van 18 majors van Jack Nicklaus zou verpulveren, maar zo simpel is dat dus niet."

  "Stoppen als hij een major zou winnen"

  "Ik denk dat zijn lichaam op is. Woods heeft een totaal nieuwe manier van golfen geïntroduceerd. Hij was de eerste golfer in het krachthonk en heeft fysiek veel van zijn lichaam geëist. Sinds Woods slaat iedereen de bal verder. Het zou kunnen dat de golfcarrières in de toekomst misschien wat korter worden dan vroeger."

  "Een major winnen zou het einde zijn. Dat kan, hé, als je vier goeie dagen op een rij hebt, ook al wordt de concurrentie steeds groter. Maar dan moeten alle puzzelstukjes samenvallen en moet hij vrij blijven van blessures en kwaaltjes. Stel dat Woods nog eens een major wint, dan moet hij meteen stoppen. Net zoals Tom Boonen die Parijs-Roubaix zou winnen."