• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De 5 conclusies van bondscoach De Weert na 1 maand

  In België is het wielerseizoen nog lang niet begonnen, maar toch zijn de renners al volop in de weer. Bondscoach Kevin De Weert maakt een eerste voorzichtige balans op. "Het lijkt wel alsof iedereen een goeie winter gehad heeft."

  1. Ik ben zeker dat Boonen super zal zijn

  "Tom Boonen maakt een gretige indruk, in zijn interviews en ook op de weg zelf. Ik heb die foto van zijn benen ook gezien, maar het verraste me niet. Ik heb jarenlang met Boonen op de kamer gelegen en ik weet dat hij heel extreem kan gaan als hij ergens zijn zinnen op gezet heeft.

  Het speelt in zijn voordeel dat hij niet verder hoeft te kijken dan Roubaix. De meeste toppers zijn maar 80% aan de start van de Omloop, hij is nu al 110%. Ik twijfel er niet aan dat hij super zal zijn."

  2. Wellens is nu al top omdat hij naar Monaco is verhuisd

  "Tim Wellens won al twee koersen, maar ik denk niet dat hij te vroeg in vorm is. Hij heeft een andere planning dan normaal. Zijn eerste piek ligt nu in de Strade Bianche. Hij is ook goed omringd en zal wel op tijd rust inlassen. Hij weet waar hij mee bezig is.

  In het verleden is hij een paar keer met zijn kop tegen de muur gelopen, maar nu heeft hij meer ervaring. Hij heeft een goeie winter achter de rug, zijn eerste in Monaco. Daar kan hij in beter weer trainen en meer bergop. Dat heeft hem geholpen."

  3. De verplichte rust heeft Van Avermaet deugd gedaan

  "Greg Van Avermaet heeft niet veel last ondervonden van zijn enkelblessure. Ik denk dat Greg nooit getwijfeld heeft. Die verplichte rust zal hem zelfs deugd gedaan hebben. Ook die goeie start in Valencia is ongetwijfeld een opsteker."

  4. Sagan is al vroeg in vorm

  "Peter Sagan was in de Tour Down Under al meteen goed. Het probleem voor Van Avermaet is dat elk parcours waar hij goed is ook goed is voor Sagan. Die twee zullen elkaar dus nog heel vaak tegenkomen."

  5. De wielertoekomst van België oogt rooskleurig

  "Jasper Stuyven won vorig jaar al Kuurne-Brussel-Kuurne en kan nu misschien de E3 winnen. Ook Louis Vervaeke is weer goed aan het seizoen begonnen, terwijl Sean De Bie steeds vaker zijn voet naast de toppers kan zetten, net als een Laurens De Plus.

  Ik hoop dat die jonge gasten dit jaar weer een stapje hoger kunnen zetten. De toekomst oogt in ieder geval rooskleurig, want zowel voor het Vlaamse als het Waalse werk zijn er goeie jongens op komst."