• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Darcis na stuntzege: "Soms win je een wedstrijd met je hart"

  Steve Darcis schreeuwt zijn vreugde uit: "Dit doet deugd."

  Dankzij Steve Darcis is België nog altijd in de running na de eerste dag van de Daviscup-ontmoeting met Duitsland. "In de Daviscup telt een klassement niet", zegt Darcis over zijn spectaculaire zege tegen de hoger geplaatste Philipp Kohlschreiber.

  Bijna 4 uur stond Steve Darcis op de baan, maar uiteindelijk kreeg hij Philipp Kohlschreiber, de nummer 33 van de wereld klein, weliswaar na een tiebreak in de vijfde set.

  "Dit doet heel erg deugd. We waren op voorhand voor geen enkele match favoriet", zegt Darcis.

  "Ik voelde me de hele match een beetje stroef, niet echt geweldig. Maar soms win je een match met je hart."

  Darcis leek Kohlschreiber vooral tactisch te overmeesteren, met veel afwisseling en veel sliceballetjes. "Ik weet dat als ik zelf ook snel speel, hij hard kan uithalen. Dat laat hij je over het hele terrein lopen."

  In het begin van de 5e set zag het er wel benard uit. "Ik stond 3-0 achter en kreeg ook nog eens krampen toen ik zelf moest serveren. Ik kon nog wel lopen, maar ik kon niet meer voluit gaan met mijn opslag. Het was spannend, maar ik ben blij dat ik aan het langste eind trek."

  "Hopelijk levert deze zege ook iets op aan het einde van de rit"

  Philipp Kohlschreiber is niet de eerste de beste. Hij stond ooit 16e op de ATP-ranking, won als 7 ATP-titels en draait al jaren mee op het hoogste niveau. "Maar in de Daviscup telt een ranking niet. Hij is inderdaad een grote speler met een mooi palmares en ik klop hem ook nog eens in eigen huis. Maar dat doet allemaal niet ter zake als het uiteindelijk niets zal opleveren."