• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Boyata kopt Celtic richting titel: "Hij speelt briljant"

  Dedryck Boyata scoorde zijn tweede winning goal in drie matchen.

  De hemel klaart helemaal op voor Dedryck Boyata in 2017. De centrale verdediger is terug van weggeweest bij Celtic en bedankt voor het vertrouwen met twee winning goals in drie wedstrijden. "Hij heeft alle kwaliteiten om een topper te worden", zegt coach Brendan Rodgers.

  Dedryck Boyata was vorig jaar een vaste waarde in de achterhoede van Celtic Glasgow, tot in april het noodlot toesloeg: een bovenbeenblessure. De verdediger moest een streep trekken door het EK met de Rode Duivels en tot overmaat van ramp was hij na zes maanden blessureleed niet meer de eerste keuze van coach Brendan Rodgers. In december werd hij amper twee keer opgenomen in de selectie.

  Maar het nieuwe jaar bracht ook nieuwe kansen mee voor Boyata. Na de winterstop kreeg de verdediger opnieuw een basisplaats en die kans liet hij niet liggen. In de topper tegen Aberdeen kopte hij Celtic naar een 1-0-overwinning, de achttiende zege op rij voor de Schotse landskampioen. Ook vorige week zorgde Boyata voor de enige treffer tegen St. Johnston. Celtic heeft met nog tien speeldagen voor de boeg al 25 punten voorsprong op aartsrivaal Glasgow Rangers.

  Bekijk hier de winnende treffer van Dedryck Boyata:

  Boyata: "Ik heb hard gewerkt en dat loont"

  Brendan Rodgers is lovend over de prestatiecurve van onze landgenoot. "Hij speelt briljant en wordt elke wedstrijd beter. Hij heeft de kwaliteiten om een topper te worden en op dit moment levert hij ook zulke prestaties af."

  "Ik zag Dedryck als jonge speler aan het werk en dacht dat hij voorbestemd was om vele jaren in de Premier League te spelen. Maar uiteindelijk kwam hij in Schotland terecht: 26 jaar en geblesseerd op de bank. Maar hij is blijven werken en heeft zijn kans gegrepen. Ik zal altijd spelers belonen die goed spelen."

  Ook Boyata ziet de donkere wolken wegtrekken. "Ik heb enkele zware momenten achter de rug: ik kom terug van een blessure en heb het EK moeten missen. Ik heb hard gewerkt en dat loont. Ik kan dus alleen maar gelukkig zijn."

  "Elke week probeer ik te verbeteren. Telkens ik een werkpunt had bijgeschaafd, kwam de trainer met nieuwe opmerkingen tot ik klaar was om te spelen."

  "We didn't sign Denayer, but it doesn't matter cause we signed Boyata"