• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  OHL bevestigt: "Hebben voorakkoord met Chinese investeringsmaatschappij"

  OHL zou de achtste Belgische profclub (op 24) worden in buitenlandse handen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Komt OHL straks in Chinese handen terecht? De 1B-club heeft een voorakkoord met een Chinese investeringsmaatschappij. Dat schrijft De Tijd en bevestigt de vereniging uit Leuven in een persbericht. De naam van de overnemer - een grote industriële groep - wordt pas bekendgemaakt als de deal rond is.

  OHL, dat na de degradatie van eerste A naar eerste B in financieel moeilijke papieren zit, zoekt al een hele tijd naar een investeerder. Om dat te faciliteren werd de clubstructuur omgevormd van een vzw naar een cvba.

  OHL benadrukt dat er nog geen sprake is van een overnameovereenkomst. "Alleen is het zo dat in de loop van januari gebleken is dat er één valabele piste is overgebleven van een aantal potentiële overnamekandidaten."

  "Er werd de voorbije dagen dan ook een voorakkoord gesloten met een Chinese investeringsgroep, wat inhoudt dat de onderhandelingen enkel nog met deze groep worden voortgezet."

  "Concrete invulling van beslissing uit voorjaar 2016"

  De club benadrukt dat het nog maanden kan duren voor een juridisch sluitende overnameovereenkomst kan worden afgesloten.

  "Zoals reeds meermaals gecommuniceerd in het verleden is dit de concrete invulling van de beslissing die de Algemene Vergadering van OHL in het voorjaar van 2016 had genomen om de structuur van de club aan te passen aan het veranderende Belgische voetballandschap, waarbij investeerders steeds een belangrijkere rol spelen."

  "In die context werden de nodige stappen gezet om de voetbalclub OHL onder te brengen in een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid."

  "Terug naar 1A"

  OHL stelt in een laatste paragraaf zijn supporters ook gerust: "Het spreekt voor zich dat een eventuele overname enkel tot doel heeft om de sportieve ambities van de club waar te maken en OHL terug te brengen naar 1A."

  Het is niet de bedoeling dat enkele Chinezen hier nu de zaak komen runnen. "In eender welke constructie zal de werking van de club wat betreft de jeugdopleiding, de sociale werking, het vrouwenvoetbal en de uitbating van het stadion in Leuvense handen blijven."

  "Het bestuur zal erop toezien dat OHL zijn sociaal-maatschappelijke rol in de regio kan blijven vervullen en dat alle financiële verplichtingen correct en stipt worden nagekomen."

  "Zeer betrouwbare gesprekspartner"

  Gelet op de bestaande engagementen werd de stad Leuven op de hoogte gebracht van het voorakkoord, klinkt het nog. "De club is gebonden aan een strikte geheimhouding, maar wenst te benadrukken dat de potentiële overnemer een zeer betrouwbare gesprekspartner is, die garant zal staan dat OHL een blijvende rol kan spelen in het professionele Belgische voetbal."

  De stad Leuven laat weten het voorakkoord eerst nog te willen bestuderen. "We vragen aan de club om ons alle info over te maken. Theoretisch gezien kunnen we de verhuring van het veld meteen intrekken als we niet akkoord gaan met de overeenkomst", zegt Carl Devlies, de schepen van Financiën.