• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lampard zet punt achter carrière: "Tijd voor nieuw hoofdstuk"

  Frank Lampard sloot in november zijn hoofdstuk in de MLS af.

  Frank Lampard (38) hangt na een carrière van 21 jaar zijn voetbalschoenen definitief aan de haak. "Ondanks de vele aanbiedingen is dit het juiste moment om te stoppen", schrijft de Engelse middenvelder op Facebook.

  Lampard sloot in november zijn hoofdstuk af bij New York City FC in de Amerikaanse MLS. Lampard lonkte naar een terugkeer naar Chelsea, maar hij heeft nu beslist dat zijn afscheid definitief is.

  "Na 21 geweldige jaren heb ik beslist dat dit het juiste moment is om te stoppen. Ondanks de vele aanbiedingen uit binnen- en buitenland, voel ik dat het tijd is om aan een nieuw hoofdstuk te beginnen", schrijft Lampard.

  "Ik ben enorm trots op de trofeeën die ik heb gewonnen, dat ik meer dan 100 caps verzamelde en meer dan 300 keer kon scoren. Ik heb dan ook veel mensen om te bedanken."

  "Ik bedank West Ham voor mijn debuut en Manchester City en New York City FC. Maar het grootste deel van mijn hart ligt bij Chelsea, dat me zo veel mooie herinneringen heeft gegeven."

  Lampard wil nu zijn trainersambities nastreven. "Ik kijk uit naar de kansen naast het veld die deze beslissing opent."

  De carrière van Lampard in een notendop:

  Frank Lampard genoot zijn jeugdopleiding bij West Ham United, waar Chelsea hem in 2001 wegplukte voor 16 miljoen euro. Daar groeide hij uit tot een clubicoon: hij won drie keer de landstitel met The Blues en zegevierde in 2012 in de Champions League.

  In 2014 koos Lampard voor een Amerikaans avontuur bij New York City FC, maar eerst werd hij nog even uitgeleend aan Manchester City. In de Verenigde Staten sloot hij uiteindelijk zijn carrière af.

  Lampard verdedigde ook 106 keer de Engelse eer en kwam op drie WK's in actie. In 2004 en 2005 werd hij verkozen tot Speler van het Jaar in Engeland.

  Reacties op het afscheid van Lampard: