• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  KV Oostende: "We rijden met gocarts naar de Heizel"

  Een kleine impressie van hoe het er op 18 maart zou kunnen uitzien.

  Bij KV Oostende broeden ze volop ideeën uit om op 18 maart met 20.000 supporters naar de bekerfinale tegen Zulte Waregem te reizen. "Er komt een Oostende Plage aan het Atomium, met zand en alles", kondigt algemeen directeur Patrick Orlans aan bij Sporza.

  Oostende plaatste zich dinsdagavond ten koste van RC Genk voor het eerst in de geschiedenis voor de finale van de Beker van België.

  "Wij smachten dan ook naar een eerste trofee", zegt algemeen directeur van KVO Patrick Orlans. "Vorig jaar hebben we met de herfsttitel een neptrofee binnengehaald. We hebben die gekoesterd, maar nu hebben we de kans om een echte trofee binnen te halen."

  Om die prijs in de kast te kunnen zetten, wil KVO niks aan het toeval overlaten en met zo veel mogelijk supporters de verplaatsing naar de hoofdstad maken.

  Orlans: "Vrijdag worden we samen met Zulte Waregem op de KBVB verwacht voor een info-meeting over de finale en vanaf zaterdag kunnen we campagne beginnen te voeren." 

  "De hele campagne draagt als titel "Brussel à l'Ostendaise", met een knipoog naar allerlei culinaire gerechten zoals Sol à l'Ostendaise. Zo komt er aan het Atomium een fandorp "Oostende Plage", met zand en alles erop en eraan."

  "Meer dan 20 sms'jes van Coucke de ochtend na de kwalificatie"

  De bekerfinalisten kunnen in principe elk 20.000 tickets verkopen. Neem daarbij nog een paar duizend uitnodigingen plus neutrale supporters en het Koning Boudewijnstadion zit vol. Maar hoe geraakt een club als KVO, met alle respect, aan 20.000 supporters?

  "Wij hebben 5.000 à 6.000 mensen die geregeld naar KVO komen kijken", zegt Orlans. "Dat betekent dat we er 10.000 tot 14.000 moeten bijdoen."

  "Aan 10.000 supporters zullen we gemakkelijk geraken, maar van 10.000 naar 20.000: daar zullen we een aantal trucjes voor moeten doen. Als we een weekend heel goed nadenken, moeten we de mensen kunnen motiveren."

  "We zullen iedereen betrekken: onze jeugd, de serviceclubs, de burgemeester enzovoort. Misschien is 20.000 een utopie, maar we zullen wel zien waar we stranden. Er is nu trouwens al een grote vraag naar tickets, hoewel we de tarieven nog niet kennen."

  Voor leuke ideetjes ben je bij voorzitter Marc Coucke altijd aan het juiste adres. Orlans: "Normaal stelt Marc me om 2u of 3u 's nachts vragen op mail, ik beantwoord ze dan bij het opstaan om 5.30u."

  "Maar gisterenochtend was hij na de kwalificatie heel vroeg in de ochtend al heel actief en stuurde hij minstens 20 sms'jes met allerlei ideetjes. Eén van de strafste voorstellen is om met een delegatie van KVO op 18 maart met gocarts naar Brussel te rijden."

  Dan kunnen ze wel beter op tijd vertrekken, want de afstand tussen de Versluys Arena en de Heizel met de fiets is 128 kilometer.

  "Ambitie om de beker te winnen"

  Oostende wil er niet alleen een groot feest van maken in Brussel, ook de sportieve doelstellingen worden niet onder stoelen of banken gestoken. "We vertrekken als sportieve underdog naar de finale. Zulte Waregem is toch wel de revelatie van het seizoen", zegt Patrick Orlans.

  "Maar valse bescheidenheid is aan ons niet besteed, dus hebben we de ambitie om die beker te winnen en volgend seizoen deel te nemen aan de Europa League."