• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boze Mourinho snauwt BBC-journalist af en bolt het af

  José Mourinho in zijn gesprek met de BBC.

  Na de teleurstellende 0-0 op de 23e speeldag van de Premier League tegen Hull City woensdagavond mocht José Mourinho het gaan uitleggen. De trainer van Manchester United had weinig zin in de niet eens zo kritische vragen van een BBC-journalist.

  Door de puntendeling in eigen huis komt United geen stap dichter in zijn groeiproces. United blijft op de zesde plaats en telt 4 punten minder dan stasdsgenoot City, dat wél wist te winnen.

  Na afloop was José Mourinho pissig tot en met. Voor de camera van BBC-journalist Martin Fisher deed de Portugees niet bepaald zijn best om zijn ontgoocheling te verstoppen.

  Het gesprek op de BBC:

  José, wat is jouw analyse van vanavond?

  "We hebben niet gescoord. Dan kun je niet winnen."

  Hun doelman was in topvorm?

  "Ja, hij was goed."

  Wat had beter gemoeten om meer kansen te creëren?

  "We hadden moeten scoren en we hadden meer speeltijd moeten krijgen. Als we in totaal 35 of 40 minuten écht gespeeld hebben in de hele match, zal het veel geweest zijn."

  "Hull heeft de scheidsrechter getest om na te gaan hoe ver het kon gaan. Ze vechten tegen degradatie, elk punt dat ze behalen is goud waard. Daar heb ik geen kritiek op, dat begrijp ik."

  Hoe had de ref hen dan moeten aanpakken?

  "Als je niets van voetbal kent, moet je hier niet met een microfoon komen staan." 

  Het interview met Mourinho:

  "Voor mij gelden blijkbaar andere regels"

  Op de persconferentie ging Mourinho nog even dieper in op de scheidsrechter, al was dat dan in bedekte termen. Rechtstreekse kritiek uitte hij niet, aangezien hij weet dat er dan weer een schorsing of boete boven zijn hoofd hangt.

  "Als ik er iets over zeg, word ik gestraft. Want voor mij gelden blijkbaar andere regels dan voor de andere managers. Jullie moeten niet aan mij vragen wat ik ervan vind, maar gewoon opschrijven wat je ziet", zei Mourinho.

  Mourinho op de persconferentie (en gesprek met Ibrahimovic):