• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  VIDEO: Nederlandse is pechvogel van de dag na ontknoping Alternatieve Elfstedentocht

  Elma de Vries, op een zucht van de zege in Oostenrijk.

  De ontknoping van de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee (Oostenrijk) bij de vrouwen heeft dramatische beelden opgeleverd. Elma de Vries leek op weg naar de overwinning, maar struikelde op enkele meters van de finish. Lisa van der Geest profiteerde optimaal, De Vries viel naast het podium.

  Elma de Vries leek net als in 2006 aan het langste eind te trekken, maar in de laatste meters van de wedstrijd (van 200 kilometer) sloeg het noodlot toe. De Vries bleef even haperen in het ijs en schoof op haar buik richting de finish.

  De achtervolgers, die haar op de hielen zaten, haalden De Vries in, die nog naast het podium viel.  Lisa van der Geest kende geen genade en snelde zo nog geheel onverwacht naar de overwinning.

  VIDEO: bekijk de spectaculaire ontknoping

  De Vries reageert: "Het is zo onwerkelijk"

  Elma de Vries vond de moed om meteen na de finish te reageren. "200 kilometer lang ging alles goed. Ik voelde dat ik het kon uitspelen en dat zag je ook. Ik dacht dat ik al gewonnen had, maar er was één klein gaatje en ik lag er. Het is zo onwerkelijk", zei de Nederlandse met een heel zure glimlach.