• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Tokio maakt olympische medailles van smartphones

  Is ook de smartphone van Greg Van Avermaet goed voor goud?

  De organisatie van de Olympische Spelen in Tokio verzamelt oude smartphones. De Japanners willen de metalen uit de oude elektronica versmelten tot 5.000 olympische en paralympische medailles voor 2020.

  Tokio 2020 is op zoek naar 40 kilogram goud, 2.920 kilogram zilver en 2.994 kilogram brons. De organisatie hoopt de edelmetalen uit oude smartphones te winnen. Het reyclageproject moet uiteindelijk 5.000 olympische en paralympische medailles opleveren.

  "Onze aardbol is niet onuitputtelijk", weet Koji Murofushi van het organisatiecomité. "Daarom recycleren we liever. Zo krijgen oude smartphones een nieuwe bestemming."