• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Thierry Henry exclusief: "Als je naar het WK gaat, wil je dat ook winnen"

  Thierry Henry in gesprek met onze voetbalcommentator Peter Vandenbempt.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Assistent-bondscoach Thierry Henry gelooft rotsvast in de kwaliteiten van de Rode Duivels. Dat vertelt de voormalige wereldspits in een exclusief gesprek met Sporza. "Een titel krijg je niet op bestelling, maar je moet er wel voor gaan", vindt de 39-jarige Fransman.

  "Kwalificeren en WK winnen"

  Thierry Henry maakt sinds vorige zomer deel uit van de staf van de Rode Duivels. Zijn eerste opdracht: België naar het WK van volgend jaar in Rusland loodsen. Een must, vindt hij.

  "Als je begint aan de kwalificaties, dan is het om je te kwalificeren", vertelt Henry in Londen in een gesprek met onze voetbalcommentator Peter Vandenbempt (foto).

  "Anders bellen we gewoon naar de FIFA met de mededeling: "Wij doen niet mee." En als je naar het WK gaat, dan ga ik ervan uit dat je dat ook wil winnen. Anders blijf je beter thuis. Zo heb ik er altijd over gedacht."

  "Willen winnen"

  Als Frans international heeft Thierry Henry tonnen ervaring. Hij won het WK van 1998. Twee jaar later kroonde hij zich tot Europees landskampioen met Frankrijk. In 2006 verloor hij de WK-finale na strafschoppen.

  "Een titel krijg je niet op bestelling, maar je moet er wel voor gaan", vindt Henry. "We hebben een WK-finale gewonnen en een verloren. We hebben ook eens de groepsfase niet overleefd (in 2002, red.)."

  "Als je aan iets deelneemt, dan liefst met de juiste mentaliteit. Ook wat de voorbereiding betreft. Het gaat erom te willen winnen."

  "Meer dan overtuigd"

  Thierry Henry stapte mee in het project van bondscoach Martinez, omdat hij rotsvast gelooft in onze nationale ploeg.

  Peter Vandenbempt: "Heeft België volgens jou de kwaliteit?"
  Thierry Henry: "Zeker."

  Vandenbempt: "Om wereldkampioen te worden?"
  Henry: "Zeker."

  Vandenbempt: "Je bent overtuigd?"
  Henry: "Zeker. Meer dan overtuigd. Ik heb daar nooit aan getwijfeld., maar ik twijfel ook niet aan enkele andere ploegen. Daarom moeten we hard werken."

  Sportweekend

  Zondagavond krijgt u het hele gesprek van Peter Vandenbempt met Thierry Henry in Sportweekend op Eén.

  Video player inladen ...