• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ook Russische verspringster speelt medaille kwijt

  Olga Koetsjerenko sprong 6,77 meter ver op het WK van 2011.

  Het Russische antidopingagentschap RUSADA heeft de uitslagen van verspringster Olga Koetsjerenko tussen 2011 en 2013 geschrapt. De 31-jarige atlete verliest haar zilveren medaille op het WK atletiek van 2011.

  Het goud in Zuid-Korea was voor de Amerikaanse atlete Brittney Reese (6,82 m). Ineta Radevica uit Letland (6,76 m) sprong naar brons, de Wit-Russin Nastassia Mirontsjyk-Ivanova (6,74 m) viel net naast het podium.

  Dinsdag al 7 Russen geschorst

  Dinsdag maakte RUSADA al de schorsingen van zeven andere atleten bekend. Dmitri Troenenkov is de bekendste.

  Hij won op de Winterspelen van 2014 in Sotsji goud in de viermansbob en zette inmiddels een punt achter zijn carrière. Zijn schorsing geldt vanaf april 2016. Troenenkov kan zijn olympische titel dus behouden.