• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ook Russische estafetteploeg van 2012 moet olympisch zilver inleveren

  Krivosjapka (rechts) laat haar ploeggenoten in de steek.

  Bij het hertesten van urinestalen van de Olympische Spelen van 2012 in Londen is de Russische atlete Antonina Krivosjapka tegen de dopinglamp gelopen. Zo verliest de Russische aflossingsploeg op de 4x400 meter zijn zilveren medaille.

  Krivosjapka testte positief op het verboden product turinabol. Ze wordt geschrapt van de uitslagen van de individuele 400 meter en de 4x400 meter. De Russische estafetteploeg mag zo zijn zilveren medaille opnieuw inleveren.

  Jamaica en Oekraïne (de nummers drie en vier) mogen een nieuwe medaille in de bus verwachten. Eerder moest de Russische estafetteploeg van 2008 al zijn medaille afgeven, waardoor de Belgische ploeg goud in handen kreeg.

  Naast Krivosjapka werden ook de Russische discuswerpster Vera Ganeeva (23e in Londen) en de Turkse bokser Adem Kilicci (5e in Londen) betrapt op het gebruik van turinabol.