• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Een zege tegen Manchester United zou Leicester deugd doen"

  Wanneer scoort Jamie Vardy (r) nog eens?

  De titelverdediger in Engeland maakt de slechtste start ooit. Na 23 speeldagen staat Leicester pas op de 16e plaats. De kampioen mist Kanté, de patron het middenveld.

  "Triest record"

  "Gisteravond waren alle ogen gericht op de strijd bovenin, maar onderaan is er ook een team dat de aandacht naar zich toetrekt. In negatieve zin", merkt onze voetbalcommentator Aster Nzeyimana op.

  "Iedereen wist dat Leicester het magische seizoen niet zou kunnen herhalen, maar de kampioen staat pas op de 16e plaats, op 5 punten van staartploegen Sunderland en Hull City."

  "Vorig jaar won Leicester maar liefst 11 van hun 19 uitwedstrijden. Ze verloren er maar twee. Dit seizoen kon Leicester buitenshuis drie keer gelijkspelen. In de andere matchen zijn ze allebei de boot ingegaan."

  "Na de 1-0-nederlaag tegen Burnley is Leicester een triest record rijker. Ze hebben nu officieel de slechtste start ooit van een regerende kampioen in de hoogste Engelse klasse. Voordien was die eer voor Ipswich Town in het seizoen 1962-1963."

  "Leicester mist Kanté"

  "Leicester is het enige team dat nog niet heeft kunnen scoren dit jaar", gaat Aster Nzeyimana voort. "Bovendien hebben ze nu al twee goals meer geslikt dan vorig seizoen."

  "De analisten zien een groot gemis: N'Golo Kanté. Hij is naar Chelsea vertrokken. Met Kanté in de ploeg konden de centrale verdedigers Huth en Morgan hun gebrekkige snelheid maskeren. Zij konden in positie blijven."

  "En Kanté gaf zijn kompaan op het middenveld Drinkwater de ruimte om beslissend te zijn. Vorig seizoen gaf die anderhalve sleutelpass per match, dit seizoen gemiddeld een halve."

  "Zege tegen United zou deugd doen"

  "Claudio Ranieri geniet nog heel wat vertrouwen. Terecht, maar een zege zondag tegen Manchester United zou de coach deugd doen", besluit Aster Nzeyimana.

  Video player inladen ...