• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wereldkampioen Wout van Aert: "Volkomen legaal"

  Wout van Aert geeft tekst en uitleg in de studio.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0

  Wout van Aert geeft tekst en uitleg in de studio.

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Na zijn wereldtitel is Wout van Aert nog een keer teruggekomen op de heisa rond de formulieren van de dopingcontroles. "Mijn coach volgt de nieuwste trends op. Dat vind ik privé", legde hij uit aan onze presentator Karl Vannieuwkerke.

  Vorige week zwierde (de entourage van) Kevin Pauwels zijn dopingformulier online. Mathieu van der Poel volgde dat voorbeeld. Wout van Aert deed dat niet. Gisteren legde hij in onze studio uit waarom niet.

  "Supplementen"

  Karl Vannieuwkerke (Sporza): "Ik wil nog een vraag stellen, de vraag die ik misschien wel moet stellen. Je mag het me kwalijk nemen of niet. Heb je nooit overwogen om dat formulier online te plaatsen?"

  Wout van Aert (wereldkampioen veldrijden): "Neen, ik vind dat privé. Ik zal uitleggen waarom. Op het formulier van Kevin Pauwels staan geen supplementen vermeld. Dat vind ik vreemd voor een crosser op het hoogste niveau. Als renner heb je altijd dingen waar je in gelooft. Bij Mathieu (van der Poel, red) is dat bijvoorbeeld bietensap. Volkomen legaal, maar daarom wil je dat niet altijd prijsgeven."

  Karl Vannieuwkerke: "Om de concurrentie niet wijzer te maken?"

  Wout van Aert (knikt): "Voila. Ik heb een heel wetenschappelijk team achter mij staan, met Marc Lamberts op kop. Hij volgt de nieuwste trends op. Dat vind ik privé. Dat die formulieren een week voor het WK op het internet verschijnen, heeft maar één reden. Daar hoeft geen tekening bij."

  Niks te verbergen? "Vast en zeker niet"

  Karl Vannieuwkerke: "Dat is je recht, maar je hebt niks te verbergen?"

  Wout van Aert: "Vast en zeker niet. Ik moet trouwens zoals iedereen naar de dopingcontrole."

  Karl Vannieuwkerke: "Geniet van je tweede wereldtitel, Wout."

  Wout van Aert: "Dank je om nog eens op die zaak terug te komen."

  Inspanningsfysioloog Marc Lamberts

  Marc Lamberts is een inspanningsfysioloog. Hij begeleidt onder meer de Nederlandse wielerploeg LottoNL, ronderenner Jurgen Van den Broeck én wereldkampioen veldrijden Wout van Aert.