• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel in tranen: "Grootste ontgoocheling uit mijn carrière"

  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  0 / 0
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Video player inladen ...
  Mathieu van der Poel was ondanks zijn verlies zo groot om naar de Sporza-studio te komen om zijn relaas van de feiten te doen: "Die vierde lekke band was er te veel aan", vertelde de Nederlandse uitdager van Wout van Aert in tranen.

  VIDEO: Emotionele Van der Poel doet zijn verhaal

  Video player inladen ...

  "Niet leuk om door pech te verliezen"

  Van der Poel schoot als een speer uit de startblokken, maar werd geremd door drie lekke banden. Wout van Aert beende de Nederlander bij en iedereen verwachtte een duel op het scherp van de snee. Maar een vierde lekke band voor Van der Poel besliste daar anders over.

  "Ik voelde me fysiek klaar om te winnen. Het is niet leuk om door pech te verliezen. Dit is mijn grootste ontgoocheling tot nu toe", snikte Van der Poel.

  "Van mijn eerste drie lekke banden kon ik nog bekomen en toen ik in het wiel van Wout zat, kreeg ik nog meer vertrouwen. Maar die laatste lekke band gebeurde te ver van de post. Het kostte veel tijd en kracht om de post te halen."

  "Zag geen reden om andere banden te nemen"

  De bandenkeuze bleek cruciaal voor dit WK: Van Aert koos voor stugge, oudere banden, Van der Poel bleef bij zijn vertrouwde materiaal: "Voor mij is het WK een koers als alle andere. Ik zie geen reden om andere banden te nemen. Het is gewoon pech hebben dat je juist op een steen rijdt. Op een ander parcours liggen er ook 100 stenen, maar rijd je niet lek."

  Toch wou Van der Poel het parcours niet verfoeien: "Ondanks mijn ontgoocheling heb ik mij een uur lang geamuseerd op een echt crossparcours. Het was leuk om te doen."

  Van der Poel wil de rest van het seizoen zijn best nog blijven doen: "Maar dit zal toch even blijven hangen. Normaal kan ik daar goed mee om, maar dit zal toch een impact hebben."

  Van der Poel zoekt troost op weg naar de Sporza-studio:

  Koen Monu biedt Mathieu van der Poel zijn schouder aan om uit te halen. Monu organiseert onder meer de Wereldbekerwedstrijd in Heusden-Zolder.

  Video player inladen ...