• home
 • video
 • pas verschenen

  Richeze bezorgt Quick-Step nieuwe zege in San Juan

  Richeze boekt zijn tweede ritzege in San Juan.

  Maximiliano Richeze heeft de kers op de taart gezet voor Quick-Step Floors in de Ronde van San Juan. De Argentijn won de slotrit met een ultieme uitval. Tom Boonen sprintte naar de tweede plaats. De eindzege in Argentinië is voor Bauke Mollema van Trek.

  Het plannetje van Quick-Step

  In het criterium van 138,2 kilometer in de straten van San Juan trok zowaar Vincenzo Nibali in de aanval. De Italiaan van Bahrein reed enkele kilometers voor het jagende peloton uit, maar werd in de slotfase bij de lurven gegrepen.

  Iedereen maakte zich op voor een massasprint, maar bij Quick-Step hadden ze een ander plannetje bedacht. Richeze, gisteren al ritwinnaar, verraste iedereen met een ultieme uitval in de slotkilometer.

  De Argentijn hield stand en kwam enkele seconden voor zijn ploegmaat Tom Boonen over de finish. Voor Quick-Step is het de vijfde ritzege in de Ronde van San Juan. De eindzege was voor Bauke Mollema (foto), de Nederlander legde de basis voor zijn eindzege in de tijdrit van woensdag.

  Ronde van San Juan (2.1)

  Uitslag 7e rit:

  1. Maximiliano Richeze (Arg) - 138,2km in 2u16'48"
  2. Tom Boonen op 3"
  3. Matteo Malucelli (Ita) - z.t.
  4. Andrea Guardini (Ita)
  5. Nicola Ruffoni (Ita)
  6. José Rivera (Arg)
  7. Ramunas Navardauskas (Lit)
  8. Attilio Viviani (Ita)

  Eindstand:

  1. Bauke Mollema (Ned) in 20u19'00"
  2. Oscar Sevilla (Spa) op 14"
  3. Rodolfo Torres (Col) - 16"
  4. Ricardo Escuela (Arg) - 20"
  5. Rui Costa (Por) - 26"
  6. Laureano Rosas (Arg) - 27"
  7. Ramunas Navardauskas (Lit) - 49"
  8. Vincenzo Nibali (Ita) - 1'15"
  9. Efan Arlezy Bernal (Arg) - 1'29"
  10. Pieter Serry - 1'31"