• home
 • video
 • pas verschenen

  Payet (die niet weg mocht van West Ham) verkast naar Marseille

  Payet verlaat West Ham.

  De Franse international Dimitri Payet verlaat West Ham United voor Olympique Marseille. Dat heeft de Engelse club vandaag bekendgemaakt. Met de overgang is 25 miljoen pond (een kleine 30 miljoen euro) gemoeid.

  Voor de 29-jarige Payet wordt het een terugkeer naar de club waar hij tussen 2013 en 2015 al speelde. Hij wordt meteen de duurste inkomende transfer uit de geschiedenis van l'OM. Het vorige record stond op naam van de Argentijn Lucho Gonzalez, die in 2009 voor 22 miljoen overkwam van FC Porto.

  Payet wordt later vandaag medisch gekeurd en tekent maandag zijn contract tot eind 2021. Morgen wordt hij in principe ook officieel voorgesteld in Zuid-Frankrijk.

  Payet en West Ham leefden al enkele weken op gespannen voet. De middenvelder had begin januari gezegd dat hij niet meer voor West Ham wilde spelen, maar de Londenaren voegden daar meteen aan toe dat ze niet wilden meewerken aan een transfer. Nu gaat West Ham toch overstag. Bij Marseille vindt Payet collega-international Patrice Evra terug. Evra wordt gehuurd van Juventus.

  Tweet: