• home
 • video
 • pas verschenen

  Janssens: "Een minuut waarin het voetbal letterlijk stilstaat"

  De CEO van Genk vond het eerbetoon aan Buffels overleden vrouw "hartverwarmend".

  Video player inladen ...
  0 / 0
  De Genk-supporters kaapten gisteren minuut 19 Achter de Kazerne voor een emotioneel eerbetoon aan de overleden vrouw van Thomas Buffel. "Hartverwarmend", vond CEO Patrick Janssens. "Dit zijn weken waarin je je realiseert dat er belangrijkere dingen in het leven zijn dan voetbal."

  Stephanie De Buysser overleed eerder deze week aan de gevolgen van darmkanker. In de 19e minuut - het rugnummer van Buffel - begonnen de bezoekende fans met een hulde, de KV Mechelen-fans volgden en KVM-doelman Coosemans legde de match zelfs helemaal stil.

  Janssens reageerde bij Sporza op de bewogen minuut: "Het was een minuut waarin het voetbal letterlijk stilstaat. Dat is wat wij deze week in onze club ook meemaken."

  "Wij leven als club al drie jaar mee met het gezin Buffel. Deze week is dat gevecht verloren en het is hartverwarmend voor iedereen dat er zoveel mensen meeleven en dat er op dat ogenblik ruimte is voor meer emotie dan enkel voetbal."

  "Proberen er zoveel mogelijk te zijn voor Thomas en zijn gezin"

  Genk belooft Buffel alle steun: "We gaan proberen om er zoveel mogelijk te zijn voor Thomas en zijn gezin. Dit is een moment waarop iedereen dichter bij elkaar kruipt. Dat creëert veel warmte, maar het is natuurlijk heel jammer dat dit moet gebeuren."

  "We hebben heel veel contact met Thomas, ook om te kijken wat hij van de club en zijn medemaats verwacht tijdens de uitvaart. Maar het is aan Thomas om daar iets over te zeggen."

  "Dit zit in veel spelers hun hoofd"

  Genk beleefde geen week zoals een andere. "De spelers zijn onder de indruk. Al die voetballers leven heel nauw met elkaar samen, dag in dag uit. Die hebben dat allemaal heel intens beleefd."

  "Ik kan me inbeelden dat dat in veel spelers hun hoofd zit: er zijn er misschien die extra hun best doen, maar ook die extra moeite hebben om met voetbal bezig te zijn."