• home
 • video
 • pas verschenen

  Franse favoriet Franck Nivard rijdt op Bold Eagle naar de glorie in de GP d'Amerique

  De winnaar in Vincennes.

  Bold Eagle heeft in Vincennes de 96e editie van de Prix d'Amerique gewonnen. Met driver Franck Nivard in de sulky bleef de 6-jarige Franse hengst in de 2.700 meter lange drafren (Groupe I/1 miljoen euro) Belina Josselyn en schaduwfavoriet Lionel voor.

  Bold Eagle won het officieuze WK van de drafsport ook vorig jaar en was als huizenhoog favoriet gestart. Hij verstopte zich lang in het pak, maar in de laatste rechte lijn liet Bold Eagle iedereen ter plaatse.

  Het was Timoko, de voorbije drie jaar vijfde, derde en tweede, die snel de leiding nam, maar in het slot viel de 10-jarige hengst helemaal stil en uiteindelijk werd hij pas elfde.

  Bij het ingaan van de laatste ronde nestelde Bold Eagle zich achter Belina Josselyn. Samen haalden ze de concurrentie stuk voor stuk in en voor de laatste bocht namen ze afstand.

  Belina Josselyn kwam als eerste uit de laatste kurve, maar Nivard piloteerde Bold Eagle met een enorme vaart voorbij de 6-jarige merrie, die op drie lengten zou finishen.

  Bold Eagle vestigde vorig jaar al een record met 1'11"4 over de laatste kilometer, en was nu met 1'11"2 nog wat sneller. Voor eigenaar Pierre Pilarski, trainer Sébastien Guarato en driver Nivard was er met de overwinning 500.000 euro weggelegd.

  Het zit in de familie

  Met een tweede overwinning op rij doet Bold Eagle even goed als zijn vader Ready Cash, winnaar in 2011 en 2012. In 2013 was Ready Cash topfavoriet voor een derde zege, maar werd hij gediskwalificeerd toen hij in galop ging.

  Ready Cash werd destijds eveneens gemengd door Franck Nivard. Met ook nog een overwinning met Meaulnes du Corta in 2009 staat de naam van de 37-jarige Fransman nu vijf keer op de erelijst.

  Voor de race was er hoog bezoek van de Franse topvoetballer Antoine Griezmann: