• home
 • video
 • pas verschenen

  19-jarige Japanner Watanabe duikt als eerste onder 2'07" op 200m schoolslag

  De 19-jarige student (archief) verbetert een 5 jaar oud record.

  De Japanse tiener Ippei Watanabe heeft een stevig nieuw wereldrecord op de 200 meter schoolslag gezwommen. Met 2'06"67 deed hij beter dan de 2'07"01 van zijn landgenoot Yamaguchi in 2012. De 19-jarige student zwom de toptijd in de finale van de regionale kampioenschappen in Tokio.

  Watanabe is de eerste zwemmer die onder de 2 minuten en 7 seconden kan duiken op de afstand: "Ik ben heel verrast. Ik dacht niet dat ik het wereldrecord in mij had. Ik wil een zwemmer worden die records blijft verbeteren."

  Op de Spelen in Rio liet Watanabe zich ook al opmerken: hij verbeterde toen het olympisch record in de halve finale van de 200 meter schoolslag om uiteindelijk zesde te worden in de finale.

  Ter vergelijking: het Belgische record staat op naam van Basten Caerts met 2'12"57.