• home
 • video
 • pas verschenen

  Vincent Kompany: "Ik ben de gelukkigste voetballer ter wereld"

  Vincent Kompany heeft met succes zijn comeback gemaakt bij Manchester City. Hij maakte de 90 minuten vol in de 0-3-zege bij Crystal Palace in de FA Cup. "Het voelt fantastisch om terug te zijn", zegt de Rode Duivel. "Ik heb hier lang en hard voor gewerkt."

  "Het voelt fantastisch om terug te zijn"

  Vincent Kompany viel twee maanden geleden uit met een knieblessure en werkte hard om weer fit te geraken. De verdediger was na afloop van de match natuurlijk in de wolken.

  "Het voelt fantastisch om terug te zijn", zegt onze landgenoot. "Ik ben met voorsprong de gelukkigste voetballer ter wereld."

  Ik heb hier lang en hard voor gewerkt. Ik heb lang moeten wachten om weer te kunnen spelen voor de club die zo veel voor mij betekent. Ik ben gelukkig."

  Kompany mist natuurlijk nog wedstrijdritme. "Ik heb heel lang niet gespeeld, het zou dus dom zijn om te denken dat ik nu al 100% ben. Maar ik heb genoeg ervaring om dat op te lossen."

  Een korte videoboodschap van Kompany op Twitter

  Guardiola: "We zijn allemaal blij voor Kompany"

  Ook City-trainer Josep Guardiola was tevreden met het wederoptreden van zijn aanvoerder. "We zijn allemaal blij voor Vincent", zegt de Spanjaard.

  "Hij moest lang aan de zijlijn toekijken en vandaag heeft hij 90 minuten gespeeld zonder blessureleed. Nu kan hij met vertrouwen naar de toekomst kijken. En wij hebben er een goeie speler bij en dat is nodig, want de matchen volgen elkaar in sneltempo op."