• home
 • video
 • pas verschenen

  Richeze schiet opnieuw raak voor Quick Step in San Juan

  Richeze was zijn medevluchters te snel af in de sprint.

  Maximiliano Richeze is even sant in het Argentijnse land. De Quick Step-renner zette in de Ronde van San Juan de kroon op het werk in een groepssprint met drie. Na de overwinningen van Boonen en Gaviria (2x) is het al de vierde ritzege voor Quick Step.

  In een etappe die ingekort werd door de warme temperaturen kozen drie renners het hazenpad. Nicolas Tivani, Oliveiro Troia en Maximiliano Richeze tekenden voor de spreekwoordelijke vlucht van de dag.

  Geen sprintplannen dus bij Quick Step en dat speelde de succesvolle formatie van manager Patrick Lefevere duidelijk in de kaart. Niemand leek de kastanjes uit het vuur te willen halen en met Richeze beschikte Quick Step uiteraard over een snelle man voorin.

  De Argentijn bedankte voor het vertrouwen en haalde het uiteindelijk met overmacht van zijn medevluchters. Met zijn zege brengt Richeze de teller op vier voor Quick Step in San Juan. Krijgen we morgen nog een vijfde zege? 

  Uitslag 6e rit

  1. Maximiliano Richeze (Arg) in 3:48:47
  2. Oliveiro Troia (Ita) - zelfde tijd
  3. Nicolas Tivani (Arg) - zelfde tijd
  4. Matteo Malucelli (Ita) op 52"
  5. Manuel Belletti (Ita)

  Stand na rit 6:

  1. Bauke Mollema (Ned) in 18u02'19"
  2. Oscar Sevilla (Spa) op 14"
  3. Andres Torres (Col) op 16"
  4. Ricardo Escuela (Arg) op 20"
  5. Rui Costa (Por) op 26"