• home
 • video
 • pas verschenen

  Pfaff op begrafenis: "Marc is de beste linksachter die ik ooit voor me had"

  Baecke hield Maradona "perfect" uit de wedstrijd in 1982.

  Na een slepende ziekte liet ex-international Marc Baecke vorige week het leven. Op de begrafenis deze ochtend haalden enkele voormalige voetbalcoryfeeën herinneringen op aan een van de beste linksachters uit de Belgische voetbalgeschiedenis.

  Marc Baecke was een van de grote steunpilaren van het Beveren dat begin jaren 80 furore maakte in onze eerste klasse. De linksachter verzilverde zijn sterke prestaties met 15 caps voor de Rode Duivels en was ook een van de basisspelers op het WK in 1982.

  Jean-Marie Pfaff, Baeckes ploeggenoot bij Beveren én de Rode Duivels, was vanochtend een van de opvallende aanwezigen op de begrafenis van de ex-Rode Duivel.

  "Dit toont nog eens dat het leven hard, maar ook mooi kan zijn. Ik koester enkele mooie herinneringen aan Marc. Ik ben oprecht fier dat ik met hem gespeeld heb. We verstonden elkaar blindelings. Op het veld was hij misschien stil, maar voetbal was voor Marc een echt plezier."

  "Hij handelde altijd heel intelligent en dacht ook met mij mee. Zijn positiespel was super. De manier waarop hij samen met Ludo Coeck indertijd Maradona uit de match hield op het WK was gewoon perfect. Voor mij is hij dan ook de beste linksback die ik in mijn carrière voor mij heb gehad."

  Van Moer: "Marc was een echte levensgenieter"

  Ook Wilfried van Moer speelde jaren samen met Baecke. "Marc was een goeie voetballer, maar in de eerste plaats een toffe gast. We hebben veel plezier gemaakt samen."

  "Ik heb dankzij hem anekdotes die ik koester voor het leven. Marc dronk er graag eentje, maar dat kon in die tijd. Hij was een echte levensgenieter en een van mijn beste kameraden".