• home
 • video
 • pas verschenen

  Kunstschaatser Jorik Hendrickx valt net naast podium op EK

  Jorik Hendrickx verbeterde zijn eigen records op het EK.

  Jorik Hendrickx is vierde geworden op het EK kunstschaatsen in Ostrava. Onze landgenoot zette ook in de vrije kür een persoonlijk record neer en zo steeg hij nog een plaats in de eindstand. De titel was voor de vijfde keer op een rij voor Javier Fernandez.

  De 24-jarige Hendrickx was vol vertrouwen afgereisd naar Tsjechië en dat leverde persoonlijke records in de korte én vrije kür op. In die vrije kür leverde onze landgenoot een vlekkeloze prestatie af.

   

  Met 160,06 punten in de vrije kür won Hendrickx nog een plaatsje en eindigde hij als vierde. Die vierde plaats is zijn beste resultaat op een EK, eerder werd hij al drie keer negende.

  Het EK is zo voor de familie Hendrickx een groot succes geworden. Gisteren debuteerde Loena Hendrickx, het jongere zusje van Jorik, op het EK met de zevende plaats.

  De titel was voor de vijfde keer op een rij voor Javier Fernandez. De Spanjaard pakte goud ondanks een val in de vrije kür (foto). Fernandez treedt met zijn vijfde opeenvolgende titel in de voetsporen van de Slovaak Ondrej Nepela. Die was tussen 1969 en 1979 oppermachtig in Europa.

  Uitslag

  1. Javier Fernandez (Spa) - 294,84 punten
  2. Maxim Kovtoen (Rus) - 266,80 punten
  3. Michail Kolyada (Rus) - 250,18 punten
  4. Jorik Hendrickx - 242,56 punten
  5. Alexei Bytsjenko (Kaz) - 239,24 punten
  6. Moris Kvitelasjvili (Geo) - 238,20 punten