• home
 • video
 • pas verschenen

  Kim Huybrechts kan niet stunten op Masters darts

  Kim Huybrechts (archieffoto) speelde een sterke wedstrijd.

  Kim Huybrechts heeft de eerste ronde niet overleefd op de Masters darts, een toernooi met de beste zestien darters ter wereld. Tegen tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis onderging hij de wet van de sterkste.

  Kim Huybrechts had de pauze na het WK duidelijk goed verteerd en startte uitstekend op de Masters. Met een 88-finish nam hij meteen een 2-0-voorsprong.

  Adrian Lewis gooide daarna perfect in zijn eigen legs, maar Huybrechts bedreigen lukte niet. Vlak voor de pauze kon hij met een 135-finish de stand gelijktrekken naar 5-5.

  Na de pauze trokken de darters hun niveau nog wat omhoog: met de vele triples steeg het gemiddelde naar de 100. Een spannende finale leek in de maak, tot Lewis zijn turbo aanzette en Huybrechts met verstomming sloeg: 10-6.

  "Opnieuw bijgeleerd... Adrian was de betere speler", tweette Huybrechts achteraf.

  Huybrechts klaar voor Premier League darts

  Voor Kim Huybrechts waren de masters een voorproefje van het niveau op de Premier League Darts. Onze landgenoot kreeg voor de tweede keer in zijn carrière een wildcard voor de competitie met tien van 's werelds beste darters. Huybrechts begint op 2 februari aan zijn avontuur tegen James Wade.