• home
 • video
 • pas verschenen

  Kameroen naar halve finales na bloedstollende penaltyreeks

  Kameroen naar halve finales na bloedstollende penaltyreeks .

  Bondscoach Hugo Broos mag zich met Kameroen opmaken voor de halve finales van de Afrika Cup. Na 120 minuten zonder doelpunten werd Senegal pas in de penaltyreeks opzijgezet.

  Senegal begon met Kara Mbodj (Anderlecht), Kouyaté (ex-Anderlecht) en Koulibaly (ex-Genk) in de basis. Ook bij Kameroen koos Broos voor enkele bekende gezichten: Collins Fai (Standard) en Siani (Oostende) kregen hun kans.

  Beide ploegen begonnen met enige schroom aan de wedstrijd, uit angst voor een vroeg tegendoelpunt. Senegal, één van de grote favorieten voor de eindwinst, sprokkelde wel de beste kansen bijeen. Moussa Sow kon de wedstrijd in negentig minuten beslissen, maar mikte zijn volley op doelman Ondoa.

  Ook in de verlengingen viel er geen beslissing, dus werd de bal tien keer op de strafschopstip gelegd. De eerste acht schoten verdwenen netjes tegen de touwen, maar bij de laatste poging van Senegal liep het mis. Sadio Mané (Liverpool) bezweek onder de druk en mikte de bal binnen het bereik van Ondoa.

  Vincent Aboubakar bleef wel ijzig koud en knalde Kameroen naar de laatste vier. De viervoudige winnaar van de Afrika Cup mag zich opmaken voor een halve finale tegen Congo DR of Ghana.

  Bekijk hier de beklijvende strafschoppenreeks: