• home
 • video
 • pas verschenen

  Harden zet MVP-kandidatuur kracht bij: 51 punten, 13 assists en 13 rebounds

  James Harden pakt uit met 51 punten, 13 assists en 13 rebounds.

  James "The Beard" Harden heeft nog eens toegeslagen: de vedette van Houston pakte uit met zijn 14e triple-double van het seizoen. Voor de tweede keer komt hij daarbij boven de 50 punten uit, wat niemand anders hem ooit voordeed in de NBA-geschiedenis.

  Harden had met 51 punten, 13 rebounds en 13 assists een groot aandeel in de spannende 123-118-zege tegen Philadelphia. Eind december had hij met 53 punten, 16 rebounds en 17 assists tegen New York al voor de strafste triple-double uit de historie gezorgd.

  Met 14 triple-doubles dit seizoen en 18 matchen met minstens 30 punten en 10 assists klinkt Hardens naam steeds luider bij de topkandidaten voor de MVP van het seizoen. Dat herhaalden vriend én vijand gisteren.

  Harden zelf reageerde laconiek op zijn prestatie. Woensdag had hij tegen Boston "maar" 30 punten gemaakt. "Ik vond dat ik daarom extra moest bijtrainen in de fitness en mijn shots moest oefenen en oefenen om mijn vertrouwen terug te vinden."

  Tweets over Harden: