• home
 • video
 • pas verschenen

  Cant: "Geloofde niet meer in wereldtitel in voorlaatste ronde"

  Cant reageerde na de cross bijzonder emotioneel.

  Sanne Cant was na afloop in de zevende hemel met haar regenboogtrui. "Ik heb een zevenvoudige wereldkampioene geklopt, een monument in de wielersport", reageerde de kersverse wereldkampioene bij de vrouwen.

  "Ik dacht dat ik het weer vlaggen had"

  Na de wedstrijd kon Sanne Cant het nog altijd maar nauwelijks geloven. "Deze morgen had ik het gevoel dat dit dé dag zou worden", reageerde een glunderende Cant bij Sporza.

  "Maar door een val in de voorlaatste ronde schoot mijn schoen los. Ik geloofde niet meer in de zege. Maar toen zag ik plots Marianne te voet staan en dacht ik: “Nu moet het gebeuren.""

  Cant dacht dat de weg naar de wereldtitel hemelsbreed openlag. "Maar plots zat Vos (foto) weer in mijn wiel en moest ik nog een harde finale rijden."

  "Toen ik Vos nog altijd in mijn wiel zag zitten net voor de laatste rechte lijn, dacht ik dat ik het weer vlaggen had. Het was spurten, spurten tot op de streep. Na de aankomst kon ik nog altijd niet geloven dat ik gewonnen had."

  "Heb vandaag geschiedenis geschreven"

  "Ik klop een zevenvoudige wereldkampioene, een monument in de wielersport. Marianne heeft ons vandaag de hele cross onder druk gezet, maar ik had niet de indruk dat ze beter was dan ik. Toen ze niet kon wegrijden, begon ze precies wat te twijfelen. En daar werd ik sterker van."

  Voor Cant is het de eerste regenboogtrui uit haar carrière. "Toen ik 6 jaar was, droomde ik al van de wereldtitel. Vandaag heb ik bovendien ook geschiedenis geschreven, want voor het eerst is er een Belgische vrouw wereldkampioene veldrijden. Dit is een ongelofelijke dag."

  Cant: "Toppunt van mijn carrière"

  Video player inladen ...

  Ouders Cant: "Dit is de kroon op het werk"

  Video player inladen ...

  De Bie: "Manier waarop was supersterk"

  Video player inladen ...

  Vos: "Het was een pittig duel"

  Video player inladen ...