• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Herck over "njet" van Goffin: "Zijn goed recht om voor carrière te kiezen"

  Dit beeld krijgen we volgende week tegen Duitsland niet te zien.

  Het Belgische Daviscup-team kan volgende week tegen Duitsland geen beroep doen op David Goffin. "Ik mag daar ontgoocheld zijn, maar ik verwijt hem niets", reageert kapitein Johan Van Herck bij Sporza.

  "Het is niet echt een verrassing", zegt Johan Van Herck bij Sporza over de afzegging van David Goffin. "Op het exhibitietoernooi in Abu Dhabi (eind december 2016) was al gezegd dat David bij een zeer goed resultaat in Melbourne zou bekijken of de Daviscup nog in zijn schema zou passen."

  "Aan het einde van de eerste week van de Australian Open heb ik contact gehad met David, bij het begin van de tweede week met zijn coach Thierry Van Cleemput. Uiteindelijk is dan de beslissing genomen om niet deel te nemen."

  "Of vermoeidheid de voornaamste reden voor zijn afzegging is? Ja, en ook wel het schema dat er nog aankomt. Duitsland wordt ook geen makkelijke opdracht. Het is dus een samenloop van omstandigheden."

  Een speler wil altijd spelen, lijkt een gouden regel in het tennis. Hoe groot is de rol van de coach in deze beslissing? "Ik zal geen speculaties doen over wie nu echt beslist heeft", zegt Van Herck.

  "We vinden het jammer dat hij er niet bij is, maar er is ook begrip. We mogen ook niet vergeten dat David er altijd bij geweest is. Na deze ontmoeting zullen we met z'n entourage weer bekijken wat voor de komende maanden mogelijk is."

  "De volgende keer zal David weer geselecteerd zijn"

  Ook bij onder meer Zwitserland en Groot-Brittannië zeggen toppers Roger Federer, Stan Wawrinka en Andy Murray af. David Goffin is dus geen alleenstaand geval.

  "Met deze kalender kun je van de Daviscup een prioriteit maken of je kunt voor je eigen carrière kiezen. Op dit moment kiest David voor de laatste optie en dat is zijn goed recht. Ik mag daar ontgoocheld over zijn, maar ik verwijt hem niets. De volgende keer zal hij weer geselecteerd zijn", besluit Van Herck.