• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Poel: "Neen, ik heb geen twijfels gehad na Hoogerheide"

  Mathieu van der Poel, de grote uitdager van de Belgen.

  Video player inladen ...
  0 / 0
  Ondanks zijn offday in Hoogerheide lijkt Mathieu van der Poel zondag toch dé te kloppen man op het WK. "Je hebt geen waardemeter en dus is het nu nog belangrijker dan anders om van je eigen kracht uit te gaan", zegt de Nederlandse crosser aan Sporza.

  Het laatste "echte duel" tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel dateert al van de cross in Loenhout, in de kerstperiode. Van der Poel kwam toen zwaar ten val en ontmoette Van Aert daarna nog wel in Otegem, maar daags na het BK kwam Van Aert er niet in het stuk voor.

  "Je hebt geen waardemeter en dus is het nu nog belangrijker dan anders om van je eigen kracht uit te gaan", legt Van der Poel uit.

  In Hoogerheide werd Van der Poel slechts 24e. Sven Nys vertelde gisteren in Extra Time Cross dat de Nederlander deze week wellicht met twijfels heeft moeten afrekenen.

  "Neen, ik heb geen twijfels gehad. Halfweg de wedstrijd had ik al uitgemaakt wat de reden was. Je moet als renner aanvaarden dat na twee weken trainen het niet top zal zijn. Ik had verwacht dat ik beter zou zijn, maar ik had echt zware benen in de cross."

  "Ik denk niet dat Pauwels het zelf op Twitter gezet heeft"

  En dan was er uiteraard nog een onvermijdelijk gespreksonderwerp: de dopingformulieren die afgelopen week op Twitter werden gegooid. "Als je een Wereldbeker-wedstrijd mist, dan denken mensen al snel dat je aan het prutsen bent. Ik wou aantonen dat dat niet het geval was."

  Kevin Pauwels was de eerste renner die z'n formulier op Twitter plaatste. Her en der wordt geopperd dat Pauwels dat onder druk van zijn team gedaan heeft.

  "Of Kevin dat uit zichzelf op Twitter gezet heeft? Ik denk niet dat Kevin het zelf online gezet heeft", zei Van der Poel met een duidelijke glimlach.