• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Aert: "Vraag het aan Pauwels, hij kan het toch zo goed uitleggen"

  "Vraag het eens aan Kevin Pauwels, die kan het goed uitleggen."

  Video player inladen ...
  0 / 0

  "Vraag het eens aan Kevin Pauwels, die kan het goed uitleggen."

  Video player inladen ...
  Wout van Aert is twee dagen voor het WK teruggekomen op de actie van enkele collega's die het formulier van hun dopingcontrole deelden met de wereld. "Ik weet niet waarom zij dat gedaan hebben, maar ik ga het niet doen", zegt Van Aert. "Ik wilde gewoon laten zien hoe ik het doe, dat mag iedereen weten", antwoordt Kevin Pauwels.

  "Adrie van der Poel bouwt wel mooie omlopen"

  Wout van Aert is samen met Mathieu van der Poel de topfavoriet om zondag de titel te pakken in Bieles. Maar hoe zit het met de knieblessure van de regerende wereldkampioen?

  "Ik kan niets structureels kapot doen dat de rest van mijn carrière in gevaar zou brengen", vertelt Van Aert op de persconferentie in Luxemburg. "De rest van het seizoen zullen we na zondag moeten bekijken."

  Concurrent Van Der Poel maakte vorig weekend geen goeie beurt in Hoogerheide. "Als het bij Mathieu niet goed gaat, kiest hij ervoor om niet voor de ereplaatsen te strijden. Dat hebben we al vaker gezien. Ik denk dat we niet te veel conclusies mogen trekken uit die wedstrijd."

  "Dat Adrie van der Poel mee het parcours bouwt? Dat blijft wel een beetje vreemd. Langs de andere kant: hij bouwt wel knappe omlopen, dus ik ben ook blij dat hij dat doet."

  "Vraag het eens aan Kevin, hij kan het goed uitleggen"

  Ook de actie van Kevin Pauwels, die het formulier van een dopingcontrole online zette en navolging kreeg van Peeters en Meeusen, kwam ter sprake. "Ik ben niet van plan om dat ook te doen", reageert Van Aert geprikkeld.

  "Ik weet niet waarom die andere jongens dat gedaan hebben. Misschien moet je dat eens aan Kevin vragen, die kan het goed uitleggen. Of die situatie voor wrevel zorgt? Ik ben hier zelf om de koers te winnen en in 90% van de gevallen heb je daar niemand anders voor nodig."

  "Ik heb woensdag dopingcontrole gehad, maar ik ga dat niet met de wereld delen. Ik heb in elk geval geen therapeutische uitzondering gevraagd om iets te kunnen gebruiken. Het is wel jammer dat sommige mensen denken dat ik helemaal geen blessure had."

  Tweets: