• home
 • video
 • pas verschenen

  Sfeer in Belgische ploeg aangetast: "Maar ik wilde niet voor onrust zorgen"

  De sneer van Wout van Aert aan het adres van Kevin Pauwels is aangekomen. Pauwels had de resultaten van een dopingcontrole getwitterd, gevolgd door Mathieu van der Poel. Van Aert reageerde geprikkeld toen daar vragen over kwamen op een persconferentie vanochtend. "Maar ik heb niets verkeerds gedaan", reageert Pauwels.

  Kevin Pauwels stak maandag het vuur aan de lont toen hij zijn formulier van een dopingcontrole op Twitter postte. De sfeer in het Belgische kamp lijkt na het getwitter van Kevin Pauwels onder het vriespunt gezakt.

  "Ik weet niet waarom andere jongens zo'n formulier gepost hebben. Vraag het aan Kevin, die kan het goed uitleggen", sneerde Wout van Aert vanochtend op een persconferentie met de volledige Belgische ploeg.

  Het antwoord van Pauwels bleef niet uit. "Ik heb die tweet online gezet omdat ik niets te verbergen heb. Het was een dopingcontrole zoals we er zo vaak krijgen en ik heb gewoon beslist om de uitslag te posten."

  "Heel veel heb ik daar niet over nagedacht. Ik wilde gewoon laten zien hoe ik werk, iedereen mag dat weten. Het was trouwens mijn idee om dat te twitteren", ontkende Pauwels de suggestie dat het idee uit het kamp van Marlux kwam. "Van mij en niemand anders."

  "Ik had al die reacties niet verwacht"

  "Natuurlijk, als ik geweten had dat dit zo veel teweeg zou brengen, had ik het misschien niet gedaan. Ik had al die reacties niet verwacht. Ik zal het geen tweede keer doen, want ik wou geen rel veroorzaken of voor onrust zorgen in het Belgische kamp. Ik denk niet dat ik iets verkeerds gedaan heb met mijn tweet en wil nu de focus zoveel mogelijk op het WK richten."

  "Voorts trek ik me er allemaal weinig van aan. Het is allemaal zo belangrijk niet. Dat dit voor onrust zorgt in de Belgische ploeg? Ik denk dat we op dit parcours elkaar sowieso toch weinig kunnen helpen", besloot Pauwels.

  Marlux-baas Mettepenningen twittert over Pauwels en Van Aert: