• home
 • video
 • pas verschenen

  Meylemans wordt 6e in Köningssee: "Voelt aan als een gouden plak"

  Meylemans (archief) zette haar beste resultaat van het seizoen neer.

  Kim Meylemans is zesde geworden in de Wereledbekermanche skeleton in Köningssee. Haar beste resultaat van het seizoen. "Ik kan niet beschrijven hoe opgelucht ik ben met dit resultaat na een seizoen vol tegenslagen en pech", zei onze landgenote.

  In de voorbije vijf WB-manches bleef Kim Meylemans altijd een beetje onder de verwachtingen. Ze begon het seizoen met een crash en kon ook nog niet in de top tien eindigen.

  Op de afdaling in Köningssee, waar over vier weken ook het WK op het programma staat, liep het een heel stuk vlotter voor onze 20-jarige landgenote. Ze gleed in twee runs naar een totale tijd van 1'44"64. Die chrono was goed voor een zesde plaats op 1"43 van de Duitse winnares Jacqueline Lölling.

  "Wat een dag. Mijn beste resultaat na een seizoen vol tegenslagen en pech", schreef ze op haar Facebook-pagina. "Ik kan niet beschrijven hoe opgelucht ik ben. Ik bedank iedereen die steeds in mij geloofd heeft, ook toen ik op het punt stond om op te geven. Het is misschien maar een zesde plaats, maar voor mij voelt deze prestatie aan als een gouden plak."

  In de WB-stand staat Meylemans met 526 punten nu 16e.