• home
 • video
 • pas verschenen

  Laatste WK-verkenning met Vanthourenhout: "Hier denk je aan een Zwitserse cross"

  Ex-crosser Sven Vanthourenhout verkende de omloop in Bieles.

  Morgen is het eindelijk zover: dan worden in Bieles de eerste wereldkampioenschappen afgewerkt. Sven Vanthourenhout ging voor Sporza.be nog eens een kijkje nemen op het parcours. De trappen moeten Wout van Aert liggen, de "schuine kanten" worden een speeltuin voor Mathieu van der Poel, zo luidt de analyse van de ex-crosser.

  Punt 1. De trappen

  Sven Vanthourenhout: "Dit is de start van de finale en dit is een stuk voor Wout van Aert. Het is een redelijk steile trap, zo'n 16 treden. Wout is gekend voor zijn loopvermogen en kan dat hier benutten."

  Video player inladen ...

  Punt 2: de eerste schuine kant

  Sven Vanthourenhout: "Het ligt hier vrij glibberig. Dit is een stuk voor Mathieu van der Poel, een strook waar de voeten niet uit de pedalen moeten en waar hij met zijn snelheid Wout onder druk wil zetten. Wout heeft die capaciteiten ook, maar Mathieu is een nog grotere lefgozer en zal zijn trukendoos bovenhalen."

  Video player inladen ...

  Punt 3: de beslissende schuine kant

  Sven Vanthourenhout: "Als ze hier met z'n tweeën zitten, dan wordt hier over de titel beslist. Het is opnieuw een Van der Poel-stuk. Ik heb hem dit al zien doen, met zijn voeten in zijn pedalen, waarbij hij bijna niet remt."

  "Het is een fantastisch stuk. Als je dat ziet, dan denk je aan een Zwitserse cross, waar het veldrijden toch een beetje ontstaan is."

  Video player inladen ...

  Uitsmijter: Vanthourenhout waagt zich aan de schuine kant

  Video player inladen ...