• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin laat na de Australian Open de Daviscup schieten

  Geen Goffin in de Daviscup.

  David Goffin (ATP-11) zal geen deel uitmaken van het Belgische team dat het volgende maand in de Daviscup opneemt tegen Duitsland. Arthur De Greef (ATP-142) neemt zijn plaats in. Daardoor is Steve Darcis (ATP-71) nu de hoogst geklasseerde Belg in de ploeg.

  David Goffin zette na zijn uitschakeling in de kwartfinales van de Australian Open al een vraagteken achter zijn deelname aan de Daviscup. Na twee nachtjes slapen heeft hij de knoop doorgehakt. Onze landgenoot wil wat rust inbouwen en gaat dus niet met het team naar Frankfurt begin februari.

  Goffin laat wel weten de grootste supporter van de Belgen te worden. Arthur De Greef, de nummer 142 op de wereldranglijst, neemt zijn plaats in.

  Door de afzegging van Goffin wordt Steve Darcis, vorige week nog goed voor de derde ronde in Australië, het speerpunt van de ploeg van kapitein Johan Van Herck. Van Herck rekent ook nog op Ruben Bemelmans (ATP-159) en Joris De Loore (ATP-184).

  Duitsland treedt aan met de broers Alexander (ATP-24) en Mischa Zverev (ATP-50), Philipp Kohlschreiber (ATP-33) en Jan-Lennard Struff (ATP-58).