• home
 • video
 • pas verschenen

  Eupen-doelman over pijnlijke misser: "Heel dom van mij"

  Hendrik Van Crombrugge baalt.

  Hendrik Van Crombrugge mag zich voor het hoofd stoten. Zijn misser kostte Eupen gisteravond de zege tegen Standard (2-2). "Ik heb de foute beslissing genomen", zucht de doelman.

  De misser

  Hendrik Van Crombrugge keepte lang geen slechte  match. Voor de rust hield hij Raman, Edmilson en nog eens Raman van de 0-2. Maar in de 89e minuut ging de keeper pijnlijk in de fout.

  Van Crombrugge kwam te ver uit zijn doel op een diepe bal. Hij aarzelde om te trappen en Belfodil was hem te snel af. Tergend traag hobbelde de bal over de doellijn.

  Video player inladen ...

  "Ik twijfelde"

  "Ik wou de bal oprapen met mijn handen, maar ik twijfelde", legde Hendrik Van Cormbrugge achteraf uit. "Ik wist niet goed waar ik stond en wou het risico niet lopen rood te krijgen."

  "Belfodil zal gezien hebben dat ik twijfelde. Goed gespeeld van hem, maar vooral heel dom van mij. Zulke ballen komen zo vaak op je af als keeper. 9 van de 10 keer schiet je die weg. Nu nam ik de foute beslissing."

  3-2 onterecht afgekeurd

  Dubbele pech voor Eupen: na de blooper van Van Crombrugge ging ook een asistent-scheidsrechter in de fout. Sylla kopte in de extra tijd de 3-2 binnen. De lijnrechter vlagde onterecht voor buitenspel.